Hidroizolatii constructii

0744.317.019
constructii.ambient@gmail.com

Laborator pentru controlul, testarea calitatii solului si a materialelor de constructie

Hidroizolare constructii

Hidroizolatii constructii

Hidroizolatia reprezinta izolarea unei constructii in scopul de a opri trecerea sau infiltrarea apei si se aplica, in general, teraselor, balcoanelor, fundatiei si altor zone expuse conditiilor de ploaie si zapezi care delimiteaza incaperile unei constructii.

Hidroizolatii de calitate

Umezeala poate produce avarii severe asupra intregii cladiri, iar primele semne ale unor astfel de daune sunt petele decolorate si bucatile de zidarie desprinse de suprafata. Prin hidroizolare constructia va fi protejata impotriva infiltratiilor apei , prevenind atfel daune importante in structura de rezistenta a cladirii.

In constructii, sistemul uzual de hidroizolare este bazat pe membrane aplicate straturi. Membranele sunt constituite din diferite materiale – silicati, bitum, poliuretani, PVC etc. – actionand ca o bariera intre apa din mediul exterior si structura de rezistenta a cladirii, impiedicand infiltrarea apei. Membranele trebuie aplicate cu precizie, altfel vor operatiunea de hidroizolare va esua, iar infiltrarea apei se va produce.

Deoarcece betonul nu este un material impermeabil, trebuie gasite solutii pentru a asigura impermeabilitatea acestuia. Astfel, betonul devine hidroizolant prin cristalizare – tehnologie prin care apa din beton este transformata in cristale insolubile – sau, sunt utilizati acizi grasi care vor izola porii din beton. Aceste sisteme vor asigura betonului calitate de hidroizolant.