Hidroizolatii fundatii
constructii.ambient@gmail.com
Hidroizolatii fundatii – Secretul clădirilor rezistente în timp
Beneficiile hidroizolatiilor bituminoase
Soluţiile de hidroizolaţii fundaţii nu sunt doar o idee bună pentru rezistenţa clădirii pe care o ridicaţi, ci o cerinţă de bază pentru a vă asigura că vă veţi bucura de o construcţie solidă şi trainică pe termen lung.
În orice loc aţi construi o clădire, după turnarea betonului pentru fundaţie trebuie aplicată hidroizolaţia. Aceasta are rolul de a preveni infiltrarea apei în structura de beton, provocând segregări ale betonului, fisuri şi crăpături care vor compromite stabilitatea structurii de rezistenţă.
Importanta hidroizolatiei fundatiei
Apa este un duşman tăcut al structurilor din beton. Efectul de erodare şi infiltraţie se produce în timp, iar atunci când se văd primele semne ale acestora, gradul de deteriorare al structurii de beton este deja mare.
Cei mai mulţi proprietari îşi dau seama că au o problemă cu tratamentele de hidroizolaţii fundaţii atunci când au loc fenomene meteorologice severe (ploaie, ninsoare deasă) şi apar inundaţii în subsol sau parcarea subterană.
Fundaţiile slab izolate, sau fără niciun fel de hidroizolaţie, sunt greu de reparat, iar lucrările de refacere sunt costisitoare. De aceea este important să vă asiguraţi că locuinţa sau clădirea de birouri pe care o construiţi are fundaţia bine izolata din faza de început.
Hidroizolatia fundatiei realizata profesional
Specialiştii recomandă instalarea unei hidroizolaţii exterioare, imediat după întărirea betonului de fundaţie turnat. Această hidroizolaţie se realizează din membrană bituminoasă,membrana PVC sau impermeabilizare cu solutii lichide. Ca şi material hidroizolant, membrana bituminoasă a devenit un standard în rândul profesioniştilor din domeniu, datorită caracteristicilor sale:
- Durată de viaţă foarte mare;
- Elasticitate (capacitate de deformare fără rupere);
- Aderenţă foarte bună la majoritatea materialelor de construcţie;
- Performanţe bune în condiţii de variaţie a temperaturilor (îngheţ/ dezgheţ);
- Rezistenţa la foc.
Procedeul de instalare al sistemelor de hidroizolaţii fundaţii exterioare este unul extrem de specializat, care nu poate fi realizat decât de personal calificat, cu experienţă în domeniu. Prima etapă este amorsarea betonului cu o amorsă specială care asigură aderenţa membranei bituminoase.
Membrana se aplică în două straturi, pentru a asigura protecţia optimă a structurii, iar la final se va instala şi un al treilea strat , care are dublul rol de a proteja membrana bituminoasă şi de a drena apele de infiltraţie şi de subsol.