Hidroizolatii si impermeabilizari bazine

0744.317.019
constructii.ambient@gmail.com

Impermeabilizări bazine pentru săli de sport sau piscine domestice

Impermeabilizari bazine

Utilitatea impermeabilizarii

Apa este un element natural care acţionează în permanenţă asupra materialelor cu care este în contact, provocând eroziune şi infiltraţie. Rezultatul acestor acţiuni ale apei sunt vizibile dacă ne gândim la plajele care se îngustează an de an şi la alunecările de teren din apropierea apelor curgătoare.


În cazul bazinelor de înot şi a piscinelor, apa infiltrată în structura de beton duce la distrugerea acesteia în timp. De asemenea, apa din bazin se poate contamina cu substanţe chimice şi/sau organice, care pot fi periculoase pentru sănătatea persoanelor care intră în bazin. În acelaşi timp, veţi observa scăderea continuă a nivelului apei din bazin, necesitând reumplerea continuă, dacă nu apelaţi la servicii de impermeabilizare bazine.

Realizarea lucrarii de impermeabilizare

Decopertarea bazinului până la beton. Această etapă este necesară pentru a identifica eventualele zone în care apa a început deja să se infiltreze şi rosturile de segregaţie, care apar datorită unei compoziţii inadecvate a betonului turnat. Vor fi verificate, de asemenea rosturile de tasare.


Aplicarea efectivă a sistemului de impermeabilizare. După caz, specialiştii noştri în impermeabilizări bazine pot recomanda una din următoarele soluţii:

  • Impermeabilizare cu membrană PVC – aceasta este cea mai simplă şi des folosită metodă de impermeabilizare a piscinelor. Are avantajul că este o soluţie economică, uşor de aplicat şi are şi rol estetic, fiind disponibilă în multe culori şi modele geometrice pentru a satisface toate preferinţele.
  • Impermeabilizare cu răşină – foarte uşor de aplicat şi având şi rol estetic, răşina colorată devine un produs concurent al membranei PVC, însă poate fi utilizata cu succes numai în cazul structurilor de beton perfect uscate, fără defecţiuni şi segregări. Este o soluţie ideală ca tratament de impermeabilizare la momentul construcţiei, atunci când structura de beton este nouă şi fără imperfecţiuni.
  • Impermeabilizare cu mortar elastic – pentru acest tip de mortar de impermeabilizare se adaugă răşini elastomerice ca aditiv. Astfel, se realizează un strat de impermeabilizare rezistent şi elastic, care are şi rol de tencuială de uniformizare a pereţilor bazinelor. Are un cost mai ridicat faţă de celelalte soluţii de impermeabilizări bazine, dar are şi o durată de viaţă mai mare.