Sisteme termo-hidroizolatii

0744.317.019
constructii.ambient@gmail.com

Sisteme de termo-hidroizolaţii pentru confortul şi siguranţa dumneavoastra

Termo-Hidroizolatii

Utilitatea termo-hidroizolatiilor

Utilizarea de sisteme de termo-hidroizolaţii este obligatorie pentru toate terasele comerciale, industriale, de vile şi blocuri de apartamente, pentru a preveni infiltrarea apei în interiorul clădirii şi a evita pierderea de căldură în timpul anotimpului rece. 
Pentru clădirile mai vechi de 20 de ani, se recomandă o inspecţie a terasei pentru a verifica dacă termoizolaţia este în stare bună, sau daca oferă nivelul de protecţie minim necesar pentru a evita pierderile de căldură.

Importanta sistemelor de termo-hidroizolatie

Există două motive principale pentru care ar trebui să vă asiguraţi că termo-hidroizolaţia clădirii dumneavoastră de birouri sau cu locuinţe este una performantă.  

  • Pe de o parte, apa infiltrată în structura clădirii printr-o termo-hidroizolaţie deteriorată provoacă infiltraţii, igrasie, încurajează apariţia mucegaiului cu consecinţe grave atât pentru structura de rezistenţă a clădirii, cât şi pentru sănătatea celor care lucrează sau locuiesc în ea. 
  • Pe de altă parte, reglementările Uniunii Europene impun ca toate clădirile să fie expertizate din punctul de vedere al performanţei energetice atunci când se doreşte vânzarea acestora. O termoizolaţie deficitară conduce la pierderi de căldură, ceea ce va afecta negativ valoarea înscrisă în certificatul de performanţă energetică şi, implicit, preţul de vânzare al clădirii.

Termo-Hidroizolatia realizata profesional

În general, o lucrare de instalare a termo-hidroizolaţiei decurge în felul următor:

  1. În prima etapă, se va realiza curăţarea terasei, până la nivelul betonului armat. Această etapă are rolul îndepărtării tuturor impurităţilor care ar afecta aderenţa izolaţiei. 
  2. Se aplică o amorsă bituminoasă, care poate fi pe bază de solvent sau apă. Amorsa are dublul rol de a nivela suprafaţa betonului, eliminând toate neregularităţile, şi de a asigura aderenţa membranei care asigură efectiv izolaţia termică. 
  3. În următoarea etapă de realizare, în funcţie de tipul de sisteme de termo-hidroizolaţie agreate cu clientul, se va aplica un strat de difuzie si bariera de vapori care constă din membrana bituminoasa in cazul sistemelor de termo si hidroizolatie din membrana bitumioasa, folie PE in cazul in care se monteaza sistem de termo-hidroizolatie din membrana PVC sau alte produse in functie de destinatia acoperisului sau a cladirii agreat de catre proiectant. 
  4. Abia în această etapă se aplică efectiv stratul de termoizolatie, care poate fi din polistiren expandat (EPS), polistiren extrudat (XPS), vata minerala bazaltica, spuma poliuretanica sau PIR. Hizo foloseşte în acest scop numai termoizolatii performante, de calitate superioară, de la cei mai renumiţi producători la nivel internaţional. 
  5. În ultima etapă se aplică starturile de inchidere care pot fi din membrane bituminoase ,membrane sintetice PVC, sau alte tipuri de hidroizolatii EPDM, FPO, TPO, Poliuretanice (lichide).